A bérelt nyomtató előnyei

Sokakban felmerül a kérdés a különféle helyzetekben, hogy milyen nyomtató mellett döntsenek és ma már nem csak a nyomtató típusa mellett kell döntést hoznunk, hanem az mellett is, hogy vásároljuk a gépet vagy béreljük, illetve hogy az új vagy a használt gép mellett döntsünk. Elsősorban természetesen azt kell eldönteni, hogy miért is szeretnénk nyomtatót vásárolni, hogy milyen funkciót fog betölteni a gép.

A nyomtató választásánál ugyanis elsősorban az a fontos, hogy otthoni használatra vagy irodai használatra kell, csupán fekete-fehér szövegeket nyomtatnánk, vagy színes képeket is, hogy mennyire fontos a gyorsaság és a minőség. Ezek alapján már az is meghatározható, hogy mennyi pénzt szeretnénk beleáldozni a termékbe. Sok esetben jó megoldásnak bizonyul, ha nem saját gépet vásárol a cég, csak bérli a nyomtató eszközt.

Ebben az esetben egyrészt nem kell egy nagyobb összeget egyszerre kifizetni, hiszen csak havonta kell a bérlési díjat törleszteni, ami például egy éppen alakuló vállalat számára rendkívül jó megtakarítás lehet. Másrészt, ha nem vagyunk biztosak a gép szükségességében, akkor szintén nagyon előnyös lehet, hogy a bérleti szerződést bármikor felbonthatjuk és nem válik kidobott összeggé a megvásárolt nyomtató. A bérlés azért is pozitív, mert bérbeadó cég végzi a gépen a karbantartást, tehát nem kell plusz munkásokat fizetni, akik a gépet javítják.

A bérelt nyomtatóval az a kérdés is felmerül, hogy így nem új nyomtatót, hanem használtat kapunk. Ez sok esetben nem jelent akkora problémát, mint gondolnánk, hiszen a használt gépek sokszor sokkal jobban működnek, mint az újak, hiszen ezek bejáródottak és kevesebb a probléma velük. Egy új fénymásoló inkább presztízs kérdés, mintsem a minőség döntése. A lényeg a nyomtató megfelelő karbantartásán van.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük