A duplex nyomtatás előnyei

A duplex nyomtatás egy kiváló spórolási technikának számít. A duplex nyomtatás a kétoldalas nyomtatást jelenti, amely elég újnak számít a nyomdatechnológia terén. Természetesen arra már eddig is volt lehetőség, hogy a papír mindkét oldalára nyomtasson, de a simplex nyomtatókkal ez elég bonyodalmasnak bizonyult és a felhasználó felől nagy odafigyelést jelentett, hiszen ez a kézi forgatás mechanizmusát jelentette. A kétoldalas nyomtatásra egyszerű megoldást jelent a duplex nyomtató. Nézzük az előnyeit.

A duplex nyomtatással tulajdonképpen feleannyi papírt használ el, mint a siplex nyomtatással, ami azt jelenti, hogy spórolhat a papírral, spórolhat a pénzzel és még a környezetet sem rombolja annyira. A duplex nyomtatás kiváló megoldás, ha névjegykártya vagy szórólap nyomtatásáról van szó, hiszen több információ fér el egy papírlapon. A kétoldalas nyomtatás egyébként sokkal természetesebb is, hiszen képzelje csak el, milyen lenne, ha a könyveknél vagy az újságoknál is csak a papír egyik oldalán lenne szöveg, ugye Ön sem találkozott még ilyennel? Nem, mert a duplex nyomtatás a normális, a megszokott.

A kétoldalas nyomtatás helytakarékosságot is jelent, hiszen feleannyi papírt kell a táskában hordani, a polcon vagy a mappákban tárolni. Természetesen már eddig is mindenki tudta, hogy mennyivel egyszerűbb és költséghatékonyabb megoldás, ha a pír mindkét oldalára nyomtat, ugyanakkor a siplex nyomtatókkal ez nem volt annyira egyszerű. Inkább időt takarítottak meg azzal, hogy a papír egyik oldalára nyomtattak, mint hogy egy száz oldalas dokumentum miatt órákig a gép mellett álljanak, és egyenként fordítgassák a lapokat, amely sokszor fordítva volt, összekeveredett stb.

A duplex nyomtatás sokban megkönnyítette az irodai munkások és a fénymásoló szalonok életét. A duplex nyomtatással időt, energiát és pénzt takaríthat meg és még a környezetre sincs akkor káros hatással.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük