A hatékony nyomtatás fontos eleme a nyomtatópapír is

Sokan azt hiszik, hogy csak a nyomtatógépektől függ az, hogy milyen minőségű lesz egy adott dokumentum a nyomtatás után, pedig ez nem teljesen igaz. Maga a nyomtatópapír és a nyomtatás fajtája is komoly szerepet játszik a végtermékben. Az ideális nyomtatópapír nem létezik, mivel a különféle nyomtatványok különböző papírokat igényelnek.

Rengeteg fajtája és típusa létezik a nyomtatópapíroknak, és nincs univerzális, általánosságban optimális megoldás. Egy adott papírfajta, ami valamilyen feladathoz tökéletes, egy másik esetben konkrétan használhatatlan lenne és egyáltalán nem felelne meg a céloknak. Ha Ön is bizonytalan, hogy milyen papírra nyomtasson, akkor weboldalunkon talál segítséget a kérdéssel kapcsolatban. A nyomtatásra használt papírok két alapvető kategóriája a fotópapír és az egyéb papírok.

A nyomtatópapírok egyik legfontosabb tulajdonsága a fényesség, amely azt mutatja meg, hogy milyen fehér vagy fényvisszaverő tulajdonságú egy papír. Ha Ön például fotókat szeretne nyomtatni, akkor ez egy rendkívül fontos érték. Egy alacsony fényességi érték az olcsó, kommersz papír esetében azt jelenti, hogy a kontraszt alapvetően kisebb lesz a papír és a tinta között. Ez azt jelenti, hogy a fehérek inkább tört-fehérnek fognak tűnni, a fekete pedig nem lesz olyan sötét és mély, mint lehetne. Ez a nyomtatott szövegek esetében is fontos, mivel könnyedén megeshet, hogy összemosódnak a szövegek és nehezebb lesz azokat elolvasni.

Válassza ki Ön is a legjobb nyomtatópapírt és nyomtasson minőségi eszközök segítségével nálunk!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük