A lézernyomtató vagy tintasugaras a jobb választás?

A modern nyomtatók már egyáltalán nem hasonlítanak az első kezdetleges típusokra. A mai két legnépszerűbb típus a lézeres és a tintasugaras nyomtatók, amelyek hihetetlen fejlődésen mentek keresztül azóta, amióta az első prototípusok megjelentek. Lézernyomtató vagy tintasugaras nyomtató vásárlása esetén mindig előjön az a dilemma, hogy most akkor melyik is a jobb? Ez egy igen összetett kérdés, mivel mindkét típusnak vannak előnyei és hátrányai is. Sebesség, pontosság, gazdaságosság és a megbízhatóság a lézernyomtató legfőbb előnyei, amelyhez viszont magasabb ár is társul.

Sokaknak arra van szüksége, hogy gyorsan nyomtathassanak, amely esetben viszont a lézernyomtató a jobb választás. Ha emellett még szép nyomatra is vágyunk, amelynek elkészítésénél nincs száradási idő, akkor még inkább emellett érdemes dönteni. A gyorsabb és pontosabb képalkotási mechanizmusnak köszönhetően egy lézeres nyomtató nagyobb sebességgel képes szebb nyomatot előállítani, mint egy tintasugaras nyomtató. A lézernyomtató vagy tintasugaras nyomtató kérdése természetesen még nem dőlt el. A színes lézeres nyomtatók már jelentős mértékben alulmaradnak a tintasugarasokhoz képest, mivel ez a technológia még fejletlen.

A tintasugaras nyomtatók kínálata e téren ezzel szemben nagyon széles, ráadásul általánosságban is olcsóbbak, mint a lézeresek. Napjainkban egyre több irodai célra szánt tintasugaras és multifunkciós készülék jelenik meg, amelyek mind nyomtatási sebesség, mind minőség terén is sokat javultak. A lézernyomtató vagy tintasugaras nyomtató kérdése fotók esetén egyértelmű. Színes nyomtatási feladatokra leginkább a tintasugaras készülékeket javasoljuk, főleg ha fotó minőségű nyomatra van szükség.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük