Hogyan alakulnak a nyomtató árak

A nyomtató árak tulajdonképpen nem az adott, megvásárolni kívánt nyomtató piaci árának értékéről szólnak, hiszen sok esetben egy olcsóbban megvásárolt nyomtató később sokkal nagyobb kiadásokat von maga után, mint például egy nagyobb befektetéssel megszerzett nyomtató, amelyen viszont később sokkal többet spórolhat a felhasználó.

Nézzük, hogy egy-egy nyomtatótípussal mennyit spórolhatunk, tehát a vásárlás vagy a bérlés során melyik nyomtató mellett döntsünk. A nyomtatókat általában két csoportba sorolják, azok működési elve alapján. Ennek alapján a két csoport a lézeres nyomtató és a tintasugaras nyomtató. Természetesen ide sorolódik még a multifunkció is, amely mindkét típusnál megtalálható, ugyanakkor természetesen kicsit nyom a nyomtató árak magasságán.

Az utóbbi időben azt lehetett észrevenni a nyomtató piacon, hogy a lézeres nyomtató és a tintasugaras nyomtató is nagyjából egy árban van. Ami különbséget tesz, az inkább a multifunkció, illetve hogy elérhető-e a színes nyomtatás vele. A kellékanyag szempontjából azonban nagy különbségek vannak árban. A nyomtató árak tekintetében általában jobban megéri, ha tintasugaras nyomtató mellett döntünk, ugyanis ezeknek a patronjai olcsóbban beszerezhetőek, mint a lézer nyomtató újratöltse, és a lézer nyomtató karbantartása rendkívül drága. Viszont a lézernyomtató sokkal minőségesebben és tartósabban nyomtat.

Tehát akkor hol tudunk spórolni és hogyan? Bérelje a nyomtatót és ne is foglalkozzon a nyomtató árak közötti különbségekkel. Sőt, a nyomtató karbantartását és tisztíttatását, újratöltését is bízza a bérbeadó cégre. Ebben az esetben a teher nem az Ön felelőssége, csupán használja a nyomtatót, fizesse ki a bérlési díjat, de a nagyobb befektetések a bérbeadó céget terhelik. Talán ezzel spórolhat a legtöbbet a nyomtató árak tekintetében.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük