Jó és olcsó megoldás a nyomtató bérlés

Sokan azt gondolják, hogy csak úgy érdemes különféle használati eszközökért pénzt adni, ha azok aztán a saját tulajdonunkba kerülnek, tehát ha megvásároljuk őket. Ez azonban nem teljesen igaz. A fogyasztói társadalom létrejötte és eluralkodása miatt van ez az érzés bennünk, érdemes azonban ebből a szempontból egy kissé távolabbra is tekintetnünk, és nyitnunk a bérlés fogalma és funkciója felé. Néha pénzkidobás és pazarlás, hogy mindent megvásárolunk, amire azt hisszük, hogy szükségünk van.

Sok esetben egy gép nem oldja meg a problémánkat, elég lenne csak a szolgáltatásért magáért fizetnünk, de természetesen minél több eszközünk van, annál kényelmesebbnek gondoljuk a napjainkat. Nézzük ezt meg egy nyomtató esetében. A nyomtató bérlés azt jelenti, hogy Ön nem a gépet vásárolja meg, hanem a szolgáltatást. A nyomtatás így is az otthonában lesz elérhető, tehát nem kell kimennie egy üzletbe, ha nyomtatni szeretne, a gépet úgy használhatja, mint a sajátját, de mégis bármikor lemondhat a használati jogáról, ha éppen úgy dönt.

A nyomtató bérlése azt is jelenti, hogy nem Önnek kell az esetleges meghibásodásokkal foglalkoznia, hiszen a karbantartás a bérbeadó céget terheli. Azt is fontos szem előtt tartanunk, hogy egy nyomtató bérlése azt is jelenti, hogy megmentünk egy használt, de jól működő gépet attól, hogy a szeméttelepen végezze, növelve ezzel a műanyagok és a különféle vegyi anyagok környezetre mért káros hatásait.

A nyomtató bérlés egy iroda életében is kedvező, hiszen így meg lehet szabadulni egy kezdeti komoly befektetéstől, nem kell azonnal egy nagyobb összeget kifizetni, havonta kis összegeket kell csak fizetni, amellyel például a jobb minőségű és gyorsabban működő lézeres nyomtató is elérhető, hiszen így ugyanannyiba tud kerülni, mint az olcsóbb, ám kevésbé jó tintasugaras nyomtató.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük