Létezik gazdaságos nyomtató megoldás?

Sokan azt gondolják, hogy a gazdaságos nyomtató, a gazdaságos nyomtatás lehetetlen, hiszen akik használnak egy eszközt, egy berendezést, amely a nyomtatásra alkalmas, azok csak azt veszik észre, hogy milyen drága volt a gép, mennyit fogyaszt áramot, papírt és festéket egyaránt, hányszor kell újratölteni, hányszor kell rá pénzt költeni még év közben is. Ez így igaz, és az is igaz, hogy például egy irodában nem csak egy nyomtató gép van, amire pénzt kell költeni, hanem nagyon sok más is.

A probléma megoldására azonban van lehetőség. A gazdaságos nyomtató tulajdonképpen azt jelenti, hogy ne vásároljunk nyomtatót, hanem béreljünk, és fizessük csak a nyomtató használatának ránk eső részét. Ez pontosabban azt jelenti, amit a bérlés fogalma: havi rendszerességgel fizetünk egy bizonyos összeget a bérbe adó cégnek és ők cserébe adnak nekünk egy nyomtatót, amelyet mi használhatunk addig, amíg szükségünk van rá.

Ez azért is egy gazdaságos nyomtató beszerzési megoldás, mert azok a költségek, amelyek egy saját nyomtató mellé járnak, azok már nem Önt fogják terhelni, hanem a bérbe adó céget, vagyis ebben az esetben bennünket. Az esetleges meghibásodásokért nem Ön felel, nem Önnek kell a javítást kifizetnie, hanem nekünk, illetve a toner csere is a mi feladatunk és nem az Öné. Ha összehasonlítja, hogy mit kap egy megvásárolt nyomtatóval és egy bérelt nyomtatóval, akkor szinte biztos, hogy anyagilag sokkal jobban jön ki a használt, vagyis a bérelt nyomtató használatával.

A másik gazdaságos nyomtató megoldás az lehet, ha egy nagyobb irodaházban nem vásárolnak minden irodába külön nyomtatót, hanem például minden folyosóra bérelnek egy komolyabb, nagyobb kapacitással, nagyobb teljesítménnyel működő gépet, amely képes a folyamatos munkavégzésre, nem akad el, jól bírja a tempót – ez talán a leggazdaságosabb megoldás, ha a nyomtató eszköz használatáról beszélünk.