Lézer nyomtató, a legjobb nyomtató

A lézer nyomtató előnye, hogy precízen nyomtat, jó minőségű a nyomtatvány, és ezeknek a gépeknek a karbantartása sem annyira drága. Az irodai berendezések közül egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyomtató kellékek, hiszen ki szeret már nap, mint nap, akár több alkalommal is kiszaladni egy fénymásoló cégbe, és ott rendelni meg a nyomtatást. Az irodai felszerelés egyik alapeszköze már a nyomtató, ugyanakkor még mindig nagy kérdés sokaknál, hogy a lézer nyomtató, vagy a tintasugaras nyomtató az előnyösebb.

Mint minden technikai berendezésnek ezeknek is megvannak az előnyei és a hátrányai, azt azonban érdemes figyelembe venni, hogy ma már nem kötelező az eszközöket megvásárolni, hiszen már a bérlésre is lehetőség van, ami sok esetben sokkal kedvezőbb, mintha saját géppel rendelkeznénk. Ennek a lehetőségnek köszönhetően pedig például a lézer nyomtató hátrányai szinte meg is szűnnek. Mivel a lézer nyomtató karbantartása olcsóbb – és kevesebbszer is van erre szükség, mint a tintasugaras esetében – ezért sokan rögtön ez a gép mellett döntenének.

Akkor azonban, amikor megtudják az árak közötti különbséget, akkor torpannak vissza, hiszen a lézeres drágább, mint a tintasugaras. (Így történhet meg, hogy a két nyomtató típus egyébként a használat során egy árba kerül, hiszen míg egyik olcsóbb, annak drágább a feltöltése, míg a másik drágább ugyan, de olcsóbb a karbantartása és a felöltése.) A bérléssel azonban a lézer nyomtató ára ugyanakkor lesz, mint a tintasugarasé, hiszen a bérlés során nem az eszközt, hanem a szolgáltatást fizeti.

Ha tehát Önnek szüksége van egy nyomtatóra, akár rövid időre, akár hosszabb időn keresztül szeretné használni és Önnek mindenképpen fontos az, hogy az eszköz gyorsan és jó minőségben nyomtasson, akkor érdemes a bérlés lehetőségén is elgondolkodnia. Ma már nem csak a tulajdon számít, sok esetben többet tudunk spórolni, ha a szolgáltatást béreljük és nem megvásároljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük