Lézer vagy tintasugaras nyomtatót vegyek? A kérdésre több válasz is helyes lehet

Ha van otthon számítógépünk, előbb utóbb felmerül a nyomtató vásárlás kérdése. Lézer vagy tintasugaras nyomtatót vegyek, ez az a kérdés, ami a legtöbbünket komoly dilemma elé állítja, hiszen nem mindegy melyik változat mellett döntünk. Nem mindegy, sem az ár, sem a nyomtatási minőség, sem pedig a hosszú távú használhatóság szempontjai szerint sem.

Ha sok színes képet szeretnénk nyomtatni, és nem sietünk sehová a tintasugaras nyomtató megfelelő választásnak tűnik, élénk színei és a festékpatronok viszonylag könnyű feltöltési lehetősége miatt. Ha a lézer vagy tintasugaras nyomtatót vegyek kérdésre adott választ az anyagiak is erősen befolyásolják, akkor is a tintasugaras nyomtató lehet a jobb opció, hiszen kétségtelen tény, hogy ez még mindig valamivel olcsóbb, mint a lézeres változat, bár ez a különbség egyre csökken.

Ha viszont a sebesség, és a kinyomtatott mennyiség a fontos, egyértelműen a lézernyomtató a jobb választás. Az sem igaz, hogy feltétlenül új nyomtató mellett kell döntenünk, hiszen ma már nem nehéz teljesen felújított, magas minőséget produkáló nyomtatókat vásárolni, melyek ára töredéke a boltinak, és még hosszú évekig kitűnő szolgálatot tesznek.

Ha pedig úgy érezzük, hogy a lézer vagy tintasugaras nyomtatót vegyek típusú kérdés nem is valódi kérdés, dönthetünk a bérlés mellett, és ilyen vetületben már másodlagos a kérdés, mivel a valós költségmegtakarítást azzal érjük el, hogy csupán annyi ideig használjuk a nyomtatót, ameddig valóban szükségünk van rá, legyen az lézer vagy tintasugaras nyomtató.