Lézer vagy tintasugaras nyomtatót vegyek?

A dilemma örök és bizony rendkívül sokan kérdezik tőlünk is, hogy vajon a lézeres vagy a tintasugaras nyomtató éri meg jobban. Lézer vagy tintasugaras nyomtatót vegyek? Ha ezt a kérdést feltettük, akkor már jó úton haladunk a megoldás felé. A technológia fejlődésével manapság már egyre inkább a lézeres nyomtatók kerülnek előtérbe a tintasugarasok helyett, mivel megbízhatók, gyorsak és közel sem olyan drágák, mint régen.

A lézernyomtatók lényegesen olcsóbbak lettek az elmúlt pár évben, már bruttó húszezer forint alatt megbízható gépet kapunk, ami egyáltalán nem rossz. Sokan otthon dolgoznak, esetleg mikrovállakozást üzemeltetnek és az ilyen esetekben remek választás lehet a lézernyomtató. Sokan persze az előnyökre is kíváncsiak. Lézer vagy tintasugaras nyomtatót vegyek? Mik egy lézernyomtató előnyei? Erre a kérdésre a válasz szerencsére nem bonyolult. Röviden összegezve: kicsi, gyors, csendes, könnyen kezelhető. Ezen kívül igencsak szép nyomatot ad, a legolcsóbbak és a legdrágábbak nyomtatási minősége között pedig nincs nagymértékben látható különbség.

A lézeres nyomtatók egyik legnagyobb előnye, hogy nem szárad be benne a festék, mint a tintasugaras gépekben, a nyomatok azonnal kezelhetők, megfoghatók. Lézer vagy tintasugaras nyomtatót vegyek? Azoknak a felhasználóknak, akik kiváló fekete-fehér nyomatokat szeretnének, olcsóbban, esetleg nagyobb mennyiségben, azoknak a lézeres nyomtatókat előszeretettel ajánljuk. Jellemzően azok számára jó választás ez a berendezés, akik levelezésre, szövegek nyomtatására rendszeresen használják a nyomtatót.