Milyen nyomtatót vegyek?

Mielőtt felteszi önmagában a kérdést: „milyen nyomtatót vegyek?” alapvetően érdemes meghatározni, hogy mire szeretné használni és milyen intenzitással? Ugyanis az irodai környezet és az otthoni felhasználás más és más követelményeket eredményez. Nyílván otthoni, hobbiszintű és időszakos használatra méretben, technológiában és kapacitásban is elegendő a kisebb nyomtató, míg irodai használatra, ahol az átlagos nyomtatás többszöröse zajlik munkaidőben, a hatékonyság, minőség és gyorsaság különösen fontos szempont.

A milyen nyomtatót vegyek kérdésre sok esetben válaszként az is érdemleges és megfontolandó, hogy a nyomtató milyen technológiát használ, azaz tintapatronos vagy lézeres legyen-e, illetve új vagy használt készülék? A válasz meglehetősen összetett, azt gondolnánk, hogy a tintapatronos nyomtató abban az esetben lehet jó választás, ha ritkábban van szükség nyomtatásra, mert így a patron tovább tart. Ez viszont azért sem megoldás, mert a ritka nyomtatás azzal jár, hogy a tinta beszárad a nyomtatóban, ez pedig a nyomtató végleges károsodását eredményezi.

Ezzel szemben a lézeres nyomtató azért is jó választás lehet a „milyen nyomtatót vegyek” kérdésre, mert azok számára is megtérül, akik ritkán nyomtatnak, otthoni használatra vásárolják, hisz legtöbb esetben minimum 1000 lap nyomtatására elegendő a benne lévő kezdő toner. Az új vagy használt kérdéskörét pedig abban az esetben érdemes vizsgálni, ha a készülék vásárlási ára is számottevő. Egy szakszerűen és teljes körűen felújított nyomtató vásárlása mindig költséghatékonyabb, mint egy új készüléké, ám üzemeltetésében, a nyomtatás minőségében egyáltalán nem marad el új társaitól. Emellett már csak azt kell kiszámolni, hogy mennyi az az egy lapra eső nyomtatási költség, ami vállalkozása büdzséjébe belefér.

Weboldalunkon erről is részletes információt kap, kiemelt akciónk között találja a Kyocera és Konica Minolta készülékeket!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük