Multifunkciós lézernyomtató

Képalkotás szerint kétféle nyomtatót különböztetünk meg, amelyek közül az egyik a multifunkciós lézernyomtató, a másik a tintasugaras nyomtató – amely szintén lehet többfunkciós. Emellett léteznek még szilárd tintával működő nyomtatók, festék-szublimációs nyomtatók és festék nélküli nyomtatók is. Nézzük, hogy mit kínál a multifunkciós lézernyomtató!

A lézernyomtató lényege a képalkotás technikájában rejlik, amely szerint egy olyan hengerrel működik, amely egy speciális, fényérzékeny anyaggal van bevonva, amely elektromos töltésű. A nem fehér pontokat egy lézersugár jelöli ki, tehát tulajdonképpen a henger semleges lesz azokon a helyeken, ahol hozzáér a lézer, de amikor a henger a festékes résszel érintkezik, akkor azokra rátapad a festék.

A multifunkciós lézernyomtató lényege, hogy nem csupán a képek nyomtatására alkalmas, hanem más funkciók is elérhetőek vele, tehát például szkennelésre és faxolásra is alkalmazható. Az előnye, hogy sokkal precízebben és gyorsabban dolgoznak, mint a tintasugaras nyomtatók. Fontos előnye ezeknek a gépeknek, hogy a karbantartás is rendkívül egyszerű és költséghatékony, tehát akár évekig is problémamentesen működhet egy multifunkciós lézernyomtató.

Sok esetben azonban egy kezdő cég számára elérhetetlenek ezek az eszközök, a rengeteg kezdő befektetés miatt már nem marad pénz egy nyomtató beszerzésére, illetve nem is tudja még pontosan a tulajdonos, hogy milyen funkciókat kell hogy betöltsön a masina. Ehhez nyújt tökéletes megoldást az irodaszerek bérbeadása. Ha még nem biztos benne, hogy Önnek megfelel a multifunkciós lézernyomtató, de szeretné kipróbálni, akkor válassza a bérlés lehetőségét, próbálja ki először! Sok esetben a bérlés nem csak időszakos megoldásként alkalmazható, de hosszabb távon is megoldást nyújt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük