Nyomtatók fajtái a képalkotás alapján

Egy iroda életében nagyon fontos, hogy milyen technikai eszközöket használnak, de természetesen azt sem szabad elfelejteni, hogy ha otthonra vásárolunk műszaki cikkeket, akkor is nagyon sok mindenben meg kell, hogy ezek feleljenek. Egyre többen vásárolnak otthonra is nyomtatókat, hiszen sokszor költséghatékonyabb otthon nyomtatni, mint mindig fizetni egy szolgáltatásért. Egy iroda életében talán már fel sem merül az a kérdés, hogy szükség van-e nyomtatóra vagy nincs. De a nyomtatók fajtái közül melyik az, ami egy iroda munkáját teljes mértékben segíti?

Manapság kétféle nyomtatót különböztetünk meg, egyik a tintasugaras, másik a lézeres Természetesen az alapján is lehet csoportosítani, hogy színes vagy fekete-fehér nyomatot tud adni a gép, ez azonban már egy másik kategorizálás, a nyomtatók fajtái inkább a képalkotás szerint csoportosulnak. Mindkét nyomtató típusnak vannak előnyei és hátrányai, ezek azonban inkább egyénre szabott kérdések, hogy kinek mire van szüksége a nyomtatáskor: működési gyorsaság, alapár, működési költségek, színes vagy fekete-fehér, szöveget vagy képeket nyomtat inkább stb. Ezek ugyanis azok a tulajdonságok, amelyekben különböznek a nyomtatók fajtái.

A lézernyomtatót a nagy sebesség jellemzi, igaz, hogy ez az eszköz drágább, mint a tintasugaras, de például egy irodába, ahol gyorsan kell sok oldalt kinyomtatni, jobban megfelel, mint a tintasugaras. Olcsóbb azonban a töltése, amely nagy előnye. A lézernyomtatóval lehetőség van a színes nyomtatásra is. A tintasugaras nyomtató beszerzési ára igaz, hogy olcsóbb, de sokkal lassabban dolgozik, mint a lézeres, így ez inkább otthoni alkalmazásra ajánlott, de persze, ha csak néha kell egy oldalt nyomtatni, akkor tökéletes. Hetente érdemes beindítani, különben kiszárad a tinta. A nyomtatók fajtái sokban különböznek, de természetesen mind ugyanazért van: hogy nyomtathassunk velük.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük