A használt nyomtató előnyei

 

A nyomtató vásárlás örök dilemmája, ha otthoni, hobbi vásárlást tervezünk, vagy, ha irodai felhasználásra szánjuk, hogy milyen technológiával működjön, új vagy használt nyomtató legyen.

A tintasugaras és lézeres nyomtatók között óriási különbség van, ám önmagában mindkettő kiváló technika. A tintasugarasból még a színes is olcsóbb, kevesebb áramot fogyaszt, ám csakis akkor érdemes megvásárolni, ha legalább hetente nyomtatnak vele, különben a benne lévő festék beszáradhat, emellett hátránynak tekinthető, hogy jóval kevesebb lapot lehet vele kinyomtatni, mint lézeres társaival.

Egy tökéletesen felújított tintasugaras használt nyomtató előnyei is megmutatkoznak, hisz alapjában az újonnan vásárolt készüléknél jóval olcsóbban hozzá lehet jutni, otthoni használatra, kompakt mérete miatt ideális.

A lézeres nyomtató előnye a sokkal gyorsabb nyomtatási sebességben, megbízhatóságban, és az akár non-stop használatban is megmutatkozik. Viszont újonnan jóval drágábban lehet megvásárolni, mint a tintasugaras nyomtatókat, ezt viszont ellensúlyozza a tintasugaras nyomtatóval ellentétben az egy nyomatra eső nyomtatási költség.

A lézeres nyomtató sokkal szebb nyomatot készít, akár fekete-fehérben, akár színesben. A benne lévő por alapú festék pedig időszakos használat esetén sem szárad be. Otthoni és irodai használatra egyaránt jó választás.

Ám, ha számít a kezdő költség, akkor a lézeres technológia esetében is megmutatkoznak a használt nyomtató előnyei, mert a felújított készülék az újnál jóval olcsóbb. A nyomatok minősége, a nyomtatás egy lapra jutó költsége viszont semmivel sem magasabb!

A használt nyomtató előnyei még a gazdaságosság mellett az, hogy a felhasználó valamilyen szinten környezettudatos is lehet a vásárlással.

A dokutech.hu webshop széles palettán kínál tintasugaras és lézeres használt nyomtatókat!