A lézer nyomtatók előnyeit is lehet fokozni

A nyomtatás minősége egyaránt fontos tényező ipari méretekben, vagy otthoni, irodai felhasználás esetében. Senki nem szereti az alacsony felbontású, pixeles képeket, vagy a csigalassúsággal nyomtató, gyakori feltöltésre szoruló tintasugaras nyomtatók munkáját kivárni. Ezrét a legnépszerűbbek a piacon napjainkban a lézer nyomtatók.

Ezeknek csupán annyi a hátránya, hogy valamivel drágábbak, mint a hagyományos társaik, így egy nagyobb cég esetében, ahol sok nyomtatóra, vagy multifunkcionális eszközre van szükség a lézer nyomtatók beszerzése nagyobb tőkét köt le. Persze ezen is lehet segíteni, hiszen ma már elérhetők azok a szolgáltatások, amelyek egy bérleti szerződéssel egybekötött szervizelési hátteret kínálnak, lényegesen elérhetőbb áron kínálva a lézer nyomtatók minőségét. Ez ugyan havi szinte egy rendszeres kiadást jelent, de a gördülékenyen működő, szakértői gárda által rendszeresen karbantartott lézer nyomtatók így sokkal olcsóbban rendszerben tarthatóak, mint megvásárolva.

A szervizelés költségeit úgy sem lehet megtakarítani, a minden egyes hibánál, technikai gondnál jelentkező kiesés, a megfelelő szakemberek megtalálása, vagy éppen egy új eszköz esetében a garancia érvényesítése sokkal nagyobb idő és anyagi veszteség, mint a havi fix összeg kiadása, amelyért cserébe megbízható, gördülékeny szolgáltatást kapunk cserébe. Ha tehát lézer nyomtatók beszerzését fontolgatjuk, gondoljuk át ezt az opciót is, mert hosszú távon jelentős megtakarítást eredményez, mind időben mind anyagiakban.