Lézersugaras nyomtató vagy tintasugaras nyomtató?

A dilemma örök és valószínűleg még sok évig menni fog a vita azzal kapcsolatban, hogy a lézeres vagy a tintasugaras nyomtató a nyerő választás. A lézersugaras nyomtatót az emberek előszeretettel használják, mert megbízhatóbb szebb nyomatot csinál, mint a tintasugaras, azonban a fejlett technológia miatt drágább. A tintasugaras ezzel szemben olcsó, könnyen beszerezhető. Az igazság az, hogy az olcsóság ellenére igencsak megbízhatatlan az utóbbi és gyakrabban is kell karbantartani.

A lézernyomtató előnyei igencsak meggyőzőek a tintasugaras nyomtatóval szemben még a nagyobb ár ellenére is, amelyet érdemes kifizetnünk, ha egy megbízható készüléket szeretnénk használni vagy bérelni. A nyomtatás kiváló minőségű, mivel a papírra ráégetett festékpor nagyon tiszta rajzolatú képet és szöveget képes produkálni, amely ráadásul el sem mosódik, tehát azonnal használható. Ha a két nyomtató sebességét hasonlítjuk össze a győztes mindenképpen a lézernyomtató, amely egyébként érezhető is nagy mennyiségű lap nyomtatása esetén.

Amíg a lézersugaras nyomtató percenként több oldalt képes kinyomtatni, addig ugyanezt a tintasugaras nyomtató akár több perc alatt képes csak elvégezni. A különbség a technológiai alapokban keresendő. A bérlés és vásárlás esetén is nagyon fontos dolog a működési költség összehasonlítása, amely a lézersugaras nyomtatónál igen alacsony. Míg a tintasugaras nyomtatónál a papír minősége is fontos, addig a lézernyomtatónak szinte mindegy, hogy milyen papírt adunk, az eredmény ugyanolyan jó lesz. Ha Ön is szeretne egy minőségi nyomtatót, fénymásolót bérelni, nálunk erre lehetősége van korrekt áron.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük