Milyen nyomtatót vegyek?

Sokakban felmerül a „milyen nyomtatót vegyek?” kérdés. Ehhez próbálunk segítséget nyújtani, cikkünkben a lézeres nyomtató és a tintasugaras nyomtató közötti legalapvetőbb tulajdonságokat soroljuk fel, hogy Önben még csak fel se merüljön a „milyen nyomtatót vegyek” kérdésköre.

Elsősorban érdemes végiggondolnia, hogy mire szeretné használni a nyomtatót, és milyen sűrűn kapcsolná be a gépet, illetve hogy mennyi papírlapot nyomtatna vele – ezzel mérhető ugyanis a használat gyakorisága. Szükséges azzal a kérdéssel is foglalkoznia, hogy a fenntartási költségre mennyit szeretne szánni, illetve hogy fog-e színes képeket nyomtatni.

Fontos érv még a nyomtatóvásárlás döntése terén, hogy szeretné-e számítógéphez csatlakoztatni a gépet. Tehát a „milyen nyomtatót vegyek” kérdés mellé számos apró, mellékkérdés is párosul. Ha azonban ezeket megválaszolta, akkor máris könnyebbe dönthet.Elsősorban azt kell tudni, hogy manapság már nincs akkor árkülönbség a két típusú nyomtató között, mint régebben. A spórolás mértéke inkább a későbbi használat során merülhet fel.

Ebben az esetben azt kell figyelembe venni, hogy a használat során a termékekhez rendelt eszközök mennyibe kerülnek, mint például a patronok töltése vagy újak vásárlása. Ha a „milyen nyomtatót vegyek” kérdésre az a válasza, hogy olcsót szeretne, akkor a tintasugaras mellett döntsön, hiszen ennek a fenntartása olcsóbb. A képminőség tekintetében is inkább a tintasugaras ajánlott, sőt, ezzel még a színes nyomtatás is elérhető – természetesen ekkor drágább a patron. A tintapatronos nyomtató akkor is minőséges képet készít, ha újratölthető patronnal vagy CISS rendszerrel használjuk. A tintapatronos nyomtató egyetlen negatívuma, hogy lassabban dolgozik, mint a lézeres.

Abban az esetben tehát, ha gyors nyomtatásra vágyik és rendkívül sokat nyomtat egyszerre, akkor ajánlott a lézeres nyomtató beszerzése. Reméljük, hogy segítettünk dönteni. Nem minden esetben szükséges a vásárlás, ha csak nagyon ritkán használná a nyomtatót, akkor döntsön inkább a bérlés mellett, hiszen már erre is lehetőség van!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük