Mit kell tudnunk a lézernyomtatóról?

A nyomtató beszerzésnél, ha nincs különösebb preferenciánk, akkor elsősorban az ár az, ami döntő szempont lehet. Ma már a tintasugaras és a lézernyomtató árak között minimális eltérés van, természetesen ez a feltevés csak akkor állja meg a helyét, ha fekete-fehér szegmensben kutakodunk.

A színes lézernyomtató ára akár háromszor is több lehet a színes tintasugaras, multifunkciós készülékekhez képest, ám előbbi kétségkívül sokkal előnyösebb választásnak bizonyulhat több szempontból is.

Lézernyomtató esetében is törekedni kell a multifunkciós (másolás, nyomtatás, szkennelés, fax) készülék beszerzésére. A nem multifunkciós lézernyomtatót csak abban az esetben érdemes választani irodai célokra, ha a többi szükséges készülék már rendelkezésre áll. Jellemzően ma már a magáncélú felhasználást sem lehet kielégíteni nem multifunkciós lézernyomtatókkal, ezért a vásárlás előtt mindenképp a „több készülék egyben” elvet érdemes átgondolni.

A lézernyomtatók sokkal hosszabb meghibásodás nélküli időszakon keresztül képesek üzemelni. Ha új készülék mellett tesszük le voksunkat, vagy gyári minőségben felújított lézernyomtatót vásárolunk, akkor a garancia idő alatt maximálisan védve érezhetjük magunkat az esetleges meghibásodások okozta plusz kiadástól.

A lézernyomtató kellékanyagainak utólagos beszerzése esetén az ár mellett fontos figyelembe venni a minőséget is, sok esetben egy utángyártott toner akár kárt is okozhat a nyomtatónkban, mindez leginkább az újonnan vásárolt készülékek esetében lehet igaz. Ezért, ha még sok hibamentes üzemórát szeretnénk, akkor a gyári toner megvásárlása a legideálisabb.

Az otthoni utántöltése a tonereknek szigorúan tilos! Ugyanis visszafordíthatatlan egészségkárosodáshoz vezet!

Ami viszont mindenképp a lézernyomtató mellett szól, az a sebesség, a nyomat minősége és tartóssága. Ugyanis a nyomtató egy speciális port éget bele nyomtatáskor a papírlapba, így nedvességálló, tartós, minőségi nyomatot hoz létre.

Nem beszélve a hosszú távon kifizetődő nyomat költségéről sem, hisz egy lézernyomtató évekre szóló befektetés, egy cég esetében pedig, ahol napi szinten nyomtatnak mindenképp megéri. Ha mégsem szeretne új lézernyomtatót vásárolni, weboldalunkon újraépített, gyári minőségű, ám sokkal olcsóbb berendezésekből is válogathat!